SZNYCLE SCHABOWE Z CEBULKĄ W PIWIE

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

bardzo smaczne danie

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4-6 plastrów schabu ew. karkówki,(nie rozbijać), przyprawić z obu stron przyprawa uniwersalna lub solą i pieprzem kolorowym. Przykryć i odstawić do lodówki na 1 godzinkę.
    PONADTO:
    cebula- 6 szt
    1 puszka piwa
    2-3 suszone grzybki
    Sól lub przyprawa uniwersalna, pieprz,
    1 łyżeczka cukru
    1 łyżka masła
    Ew smietana i mąka dla zagęszczenia potrawy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sznycle schabowe z cebulką w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę obsmażyć na smalcu lub oleju złoty kolor,przełożyć do rondla.
    Na tym samym tłuszczu zeszklić 6 cebul pokrojonych w krążki i przełożyć do mięsa.
    Na patelnię włożyć 1 łyżkę masła, stopić i wlać puszkę piwa. zagrzać i przelać do mięsa, dodać 2-3 suszone grzybki lub borowik mielony w proszku dla smaku oraz doprawić solą lub przyprawa uniwersalna, pieprzem i 1 łyżeczką cukru.
    Dusić na wolnym ogniu do miękkości mięsa.
    Na koniec sos zagęścić śmietaną z dodatkiem mąki.
    Podać z kluskami ziemniaczanymi i ogórkiem kiszonym lub inną ulubioną surówką.
    ja dodałam rzodkiewkę usmażoną z bułką tartą i surówkę z marchewki, selera, pietruszki i pora
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować