Sznycle obiadowe

4.5 (163 ocen)

bardzo dobry dodatek do obiadu

Składniki:


  • 60 dag mięsa wieprzowo-wołowego
    1 jajko
    1 bułka
    sól
    pieprz
    przyprawa do mięsa mielonego
    kucharek
    bułka tarta do panierki
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sznycle obiadowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso włożyć do miski. Wbić do niego jajko i przyprawić solą i pieprzem. następnie dodać do niego przyprawę do mięsa mielonego oraz kucharek. Bułkę zamoczyć w wodzie. Następnie wyciągnąć, odcisnąć i włożyć do miski z mięsem. Wszystko dokładnie wymieszać. Brać niewielkimi kupkami do ręki, formować sznycle, panierować w bułce tartej. Smażyć w oleju lub margarynie na złoty kolor z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować