Sznycelki z pieczarkami i kapusta pekińską

4.5 (181 ocen)

  • 15 min

Miła odmiana od tradycyjnych kotletów mielonych.

  • 15 min

Składniki:

  • 50 dag mięsa mielonego
    1/2 średniej kapusty pekińskiej
    1 duża cebula
    6 średnich pieczarek
    1 jajo
    3 łyżki bułki tartej
    ząbek czosnku
    sól
    pieprz
    tymianek
    olej

    opcjonalnie pestki słonecznika
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Sznycelki z pieczarkami i kapusta pekińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy i drobno siekamy. Podsmażamy razem z cebulą. Kapustę pekińską oczyszczamy i drobno szatkujemy.
  • 2. Mięso mielone mieszamy z podsmażoną cebulą i pieczarkami, kapustą pekińską, wyciśniętym czosnkiem. Dodajemy bułkę tartą, doprawiamy do smaku, wbijamy jajo i mieszamy.
  • 3. Formujemy małe kotleciki i smażymy na patelni grillowej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta pekińska Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować