Sznycelki z pieczarkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem kawalerem, z zawodu technikiem elektrykiem. Do gotowania zachęciła mnie mama-kucharka.

Składniki:

  • 1 duży filet z kurczaka
    20 dag pieczarek
    średnia cebula
    2 małe ząbki czosnku
    2 łyżki mąki pszennej
    czubata łyżka mąki ziemniaczanej
    2 jajka
    sól
    pieprz
    przyprawa uniwersalna
    olej

Sznycelki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet myjemy, osuszamy, drobno kroimy. Dodajemy sól, pieprz, przyprawę uniwersalną i na 30 minut wstawiamy do lodówki.
  • 2. Cebulę kroimy i smażymy z pokrojonymi w plasterki pieczarkami. Dusimy około 20 minut, pod koniec dodajemy roztarty czosnek i studzimy.
  • 3. Do pieczarek dodajemy jajka, obie mąki i mięso. Mieszamy i smażymy na oleju, nakładając masę łyżką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2009

Komentarze

Podobne przepisy