Sznycle drobiowe z jajem sadzonym podanym na sałatce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umyte i osuszone sznycle rozbijamy delikatnie przez folię. Solimy i pieprzymy.Następnie panierujemy je najpierw w rozmąconym jajku a potem w bułce.Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.Odstawiamy w ciepłe miejsce.
2.Cebulę obieramy,płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.Ogórka myjemy obieramy ze skórki.Podobnie robimy z pomidorem lecz ja go tylko wykąpałam w gorącej wodzie nie obierałam...
Do miski wrzucamy sałatę,dodajemy pokrojonego w kosteczkę pomidora i ogórka,cebulę kroimy w pół krążki lub w piórka.Całość doprawiamy cytryną,oliwą,solą i pieprzem-mieszamy.
3.Ryż gotujemy wg.wskazówki na opakowaniu(mi sie troszkę przegotował bo zapomniałam o nim ) z dodatkiem barwnika.Na patelni z odrobiną tłuszczu smażymy jajko sadzone.
4.Na talerz wykładamy porcję sałatki,na sałatkę kładziemy sznycelka a na niego jajo sadzone.Obok podajemy ryż,całość dekorujemy wg.uznania i
Komentarze