Powrót do głównego serwisu >>
Dodaj przepis
Dodaj przepis
press ENTER to search
Szkockie jajka
0
(0 ocen)
40 min
polcia
Małe urozmaicenie kotletów mielonych
40 min
Składniki:
10-12 jaj
0,5 kg mięsa mielonego z łopatki
1 czerstwa bułka
2 jajka (do masy mielonej)
pieprz, sól, przyprawa do mięsa mielonego
tłuszcz do smażenia
Skopiuj listę zakupów
Udostępnij ten przepis:
Udostępnij
Wyślij
Pinterest
Szkockie jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Jajka ugotować na twardo w wodzie z dodatkiem octu. Ostudzić i obrać ze skorupek.
2.
Bułkę namoczyć w mleku lub w wodzie, dobrze odcisnąć, dodać jajka, doprawić i dokładnie wymieszać.
3.
Ugotowane i obrane jajka obtaczamy w mięsie, tworząc kule.
Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy pod przykryciem, aż się zarumienią.
Komentarze
Podobne przepisy
4.5
(160 ocen)
4.5
(160 ocen)
Szkockie jajka
Jurand44
Jajka według szkockiego przepisu
34 min
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Szkockie jajka
Lipcowadziewczyna
Doskonała przekąska na zimno i ciepło w sam raz na piknik.
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Szkockie jajka
beetle
Takie kotlety z jajkiem bardzo ładnie się prezentują i są naprawdę syte.
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Szkockie kule .
Konto nieaktywne
Przepis z kuchni angielskiej. Robione z takich samych składników co nasz klops z jajkami czy ,, jaskółcze gniazda „.
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Szkockie jaja
Kuchnia Ilony
Pyszny obiad, doskonała kolacja. Polecam również na śniadanie.
4.51
(166 ocen)
4.51
(166 ocen)
Szkockie ciasteczka owsiane
AnkaFiranka
Owies jest bardzo popularny w wielu słynnych szkockich potrawach regionalnych. Jednym ze szkockich specjałów są ciasteczka owsiane które smakują wybornie z lokalnym serem. Przepis pochodzi z dwutygodnika "Smakowite Wypieki" nr. 2.
40 min
Komentarze