Szczupak w winie, imbirze i ziołach

0 (0 ocen)

Pyszny i szybki pomysł na filety z szczupaka

Składniki:

  • - 2 filety ze szczupaka
    - 100 ml białego, półwytrawnego wina
    - 1łyżeczka suszonego imbiru
    - po 1/4 łyżeczki ziół prowansalskich, rozmarynu , kopru i bazylii
    - sól, pieprz do smaku
    - mąka do panierowania
    - olej do smażenia ryby

Szczupak w winie, imbirze i ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy , osuszamy i kroimy w kawałki. Każdy kawałek nacinamy co dwa milimetry, żeby pozbyć się niechcianych ości ( nawet jak zostaną to bardzo łatwo daje się je wyciągnąć;) ). Wino mieszamy z imbirem i ziołami oraz solą i pieprzem. Każdy kawałek ryby dokładnie maczamy chwilę w zalewie winno- imbirowo-ziołowej a następnie obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor na gorącym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy