Szczawiowy krupnik

0 (0 ocen)

Pyszna , zdrowa , szybka do przygotowania zupa , której szczaw nadaje kwaśnego smaku .Zasmakuje także dzieciom .

Składniki:

  • 1,5 l bulionu drobiowego

    200 g szczawiu

    pęczek młodej włoszczyzny

    200 g kaszy jęczmiennej

    1 łyżka domowej vegety
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Szczawiowy krupnik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do bulionu dodać obrane i pokrojone w plasterki marchewki , pietruszkę i selera oraz umytego pora .

    Dodać opłukaną na sicie kaszę , gotować 15 minut od czasu do czasu mieszając .

    Dodać umyty , osączony i posiekany szczaw i gotować kolejne 15 minut .

    Zupę doprawić vegetą .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować