SZCZAWIOWA Z PULPECIKAMI

0 (0 ocen)

  • 20 min

lekka sezonowa zupka

  • 20 min

Składniki:

  • 5 marchewek
    3 pietruszki
    kawałek selera
    pół pora
    300 gram szczawiu
    1 1/2 l wody
    2 kostki rosołowe warzywne
    sól
    pieprz
    3 łyżeczki cukru
    maggie
    koper
    szczypior
    jogurt naturalny
    jajka ugotowane na twardo

    NA PULPECIKI :
    200 gram wołowiny mielonej
    1 jajko
    sól
    pieprz

Szczawiowa z pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szczaw 1. warzywa korzenne obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach dodajemy do wrzacej wody .. wcześniej przygotowanej ... z mięsa i jajka wyrabimy pulpeciki ...formujemy małe kuleczki i wrzucamy do gotującego się wywaru ...
  • zupa 2. Gdy wywar juz będzie gotowy a pulpeciki ugotowane dodajemy pokrojony drobno szczaw .. gotujemy 3 minuty ... doprawiamy do smaku
    Podajemy z jakiem ugotowanym na twardo , kleksem jogurtu naturalnego oraz posiekanymi drobno ziołami .

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy