Szczawiowa z grzankami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem studentką II roku ekonomii. Moją kulinarną specjalnością są wypieki, ale czasem przygotowujędla moich bliskich także obiady. Zupę nauczyła mnie gotować mama.

Składniki:

  • ● 1,5 litra bulionu
    ● pęczek szczawiu
    ● 4 łyżki śmietany
    ● łyżeczka mąki
    ● sól
    ● cukier
    ● pieprz
    ● 2-3 jajka
    ● grzanki

Szczawiowa z grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo,
    studzimy i obieramy. Szczaw
    przebieramy, myjemy, osączamy
    i drobno kroimy. Gotujemy
    w bulionie ok. 5 minut.
  • Szczawiowa z grzankami 2. Mąkę mieszamy z niewielką
    ilością wody i śmietaną. Wlewamy
    do zupy, doprawiamy solą,
    cukrem i pieprzem, mieszamy.
    Chwilę gotujemy. Zupę podajemy
    z pokrojonymi w ćwiartki
    jajkami i grzankami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_07-2010

Komentarze

Podobne przepisy