Szczaw mrożony

4.5 (175 ocen)

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

idealna sprawa, gdy mamy mało czasu a dużo szczawiu

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Szczaw, dowolna ilość
    torebki foliowe
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Szczaw mrożony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szczaw należy dokładnie przebrać, aby pozbyć się lokatorów, odrzucić ogonki, zostawiamy tylko same listki. Umyć w kilku wodach, osączyć i dokładnie posiekać nożem.
    Przełożyć do torebek foliowych i zamrozić.
    Przed użyciem nie rozmrażamy tylko dodajemy do zupy zamrożony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mrożonki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Mrożenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować