Szaszłyki z serem

4.5 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Dopiero po czterdziestce gotowanie zaczęło sprawiać mi przyjemność.

Składniki:

  • podwójny filet z kurczaka
    30 dag żółtego sera
    sól, pieprz
    jajko
    50 dag ziemniaków
    przyprawa do dań z ziemniaków
    bułka tarta
    oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szaszłyki z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szaszłyki z serem 1. Fileta myjemy i osuszamy. Kroimy w dużą kostkę i oprószamy solą i pieprzem. Chłodzimy co najmniej 2 godziny.
  • 2. Ser kroimy w kostkę podobnej wielkości jak mięso. Nabijamy na patyki do szaszłyków na przemian z mięsem. Zanurzamy w rozkłóconym jajku
    i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oliwie.
  • 3. Ziemniaki obieramy i myjemy. Kroimy w ósemki. Gotujemy ok. 10 minut. Odcedzamy. Wykładamy na blachę, oprószamy przyprawą i obficie
    skrapiamy oliwą. Pieczemy ok. 30 minut w 200 °C. Podajemy z sałatką i szaszłykami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować