Szaszłyki z sarny

4.5 (174 ocen)

Mojemu mężowi bardzo posmakowały te szaszłyki

Składniki:

  • 1 kg polędwicy lub schabu z sarny
    60 dag boczku wędzonego wieprzowego
    30 dag pieczarek
    4 cebule
    2 świeże papryki
    sól i pieprz
    patyczki do szaszłyków

    Marynata:
    4 łyżki oleju
    3 łyżki przyprawy do wołowiny
    3 ząbki czosnku
    2 łyżeczki majeranku
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Szaszłyki Przystawki

Szaszłyki z sarny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej mieszamy z przyprawą do wołowiny, majerankiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Mięso z sarny myjemy kroimy w dość grubą kostkę,dodajemy marynatę i wkładamy na kilka godzin w lodówce. Po tym czasie pieczarki i boczek kroimy w grubą kostkę. Cebulę kroimy w ósemki. Nabijamy na patyczki kolejno mięso , boczek, paprykę, cebulę, mięso , boczek i pieczarki. Blachę wykładamy papierem do pieczenia smarujemy 2 łyżkami oleju układamy szaszłyki posypujemy solą i pieprzem i pieczemy w piekarniku przez 1,5 godziny w 190 C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dziczyzna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować