Szaszłyki z pieczarek

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Szaszłyki z pieczarek przekładane mięsem mielonym.

  • Łatwy

Składniki:

  • - pieczarek: 50 dekagramów
    - mielonego mięsa: 40 dekagramów
    - Ząbki czosnku: 2 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - jajka: 2 sztuki
    - bułki tartej: 2 łyżki
    - sól, pieprz, chili: 1 szczypta

Szaszłyki z pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyj, usuń ogonki. Czosnek i cebulę posiekaj, dodaj do mięsa. Wbij jajka, dodaj bułkę tartą, przyprawy, wymieszaj na jednolitą masę.Nałóż farsz do każdego każdego kapelusza pieczarek.Gotowe nabij na szpadki do szaszłyków.Grilować lub smażyć na oleju, obracając szaszłyki na wszystkie strony, aby usmażyły się równomiernie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy