Szaszłyki z parówek, kurczaka i warzyw

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Piccoli spiedini alla salsiccia

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - duża cukinia: 1 sztuka
    - czerwona lub żółta papryka: 1 sztuka
    - pomidory koktajlowe: 12 sztuk
    - włoskie parówki wieprzowe lub rodzime, ale grube: 2 sztuki
    - duża pierś kurczaka: 1 sztuka
    - posiekane zioła: natka pietruszki, szałwia, rozmaryn: 2 łyżki
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szaszłyki z parówek, kurczaka i warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyj i osusz cukinię. Odetnij końce i pokrój w krążki o grubości 1 cm. Umyj i osusz paprykę. Usuń gniazdo nasienne i pokrój w kostkę. Umyj pomidory i pozostaw w całości. Pokrój parówki na plastry grubości 2,5 cm. Kurczaka pokrój w kostkę. Włóż wszystkie składniki do miski razem z ziołami, solą, pieprzem i oliwą, odstaw do lodówki na 1 godzinę, aby się marynowały. Wykonaj szaszłyki nadziewając na szpikulce na przemian kawałki kurczaka, parówek i warzyw. Rozgrzej mocno naczynie do grillowania, włóż na nie szaszłyki i piecz przez 10 - 15 minut. Podawaj gorące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować