Szaszłyki z oliwkami

4.5 (190 ocen)

z grilla

Składniki:

  • (na ok. 8 szaszłyków):
    1 pojedynczy filet z kurczaka
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 bakłażana
    3-4 łyżki czarnych oliwek
    15 dkg boczku
    marynata:
    1 cebula
    1 łyżeczka ostrej musztardy
    kilka gałązek oregano
    1 gałązka lubczyku
    1/2 szklanki piwa
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szaszłyki z oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić i wymieszać ze składnikami marynaty, dodać pokrojonego kurczaka i odstawić do lodówki, najlepiej na cała noc.
    Plasterki boczku przekroić na pół, bakłażana i paprykę na kawałki. Kawałki kurczaka zawijać w boczek i nabijać na patyczki do szaszłyków razem z pozostałymi składnikami (drewniane patyczki wcześniej namoczyć) i układać na tackach do grillowania.
    Grillować przez około pół godziny, co jakiś czas przekręcając.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarne oliwki Filet z kurczaka Marynata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Marynowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować