Szaszłyki z kurczakiem

4.5 (175 ocen)

  • 30 min

Kolorowe szaszłyki to alternatywa dla karkówki i skrzydełek :) Mieniące się kolorami - połączenie kurczaka z kolorowymi warzywami!

  • 30 min

Składniki:

  • (około 12 szaszłyków)

    filet z piersi kurczaka
    papryka czerwona
    papryka żółta
    duża cukinia lub 2 mniejsze
    15-20 dag pieczarek
    cebula czerwona
    5-8 białych szparagów
    przyprawa do szaszłyków
    oliwa
    dodatkowo:
    patyczki do szaszłyków (metalowe lub drewniane - wcześniej namoczone w zimnej wodzie)
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Szaszłyki Przystawki

Szaszłyki z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szaszłyki z kurczakiem 1. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w dużą kostkę, zamarynować na kilka minut w przyprawie do grilla/ziołach/ulubionych przyprawach i oliwie, pozostałe warzywa umyć, osuszyć i pokroić na duże kawałki, tak, by można je nabijać na patyczki do szaszłyków. Białe szparagi delikatnie obrać obieraczką do warzyw (obierając od góry do dołu), odłamać zdrewniałe końce. Przekładać według uznania, kurczakiem i warzywami. Warzywa posypać przyprawą do szaszłyków. Piec na grillu kilkanaście minut, aż kawałki kurczaka będą upieczone, a warzywa ciepłe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kurczak Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować