Drobiowe szaszłyki

5 (160 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Aby grill nie kojarzył się tylko z kiełbaską, boczkiem czy karkówką, trzeba go urozmaicić innymi daniami. Szaszłyki można zrobić z każdego rodzaju mięsa, ale najszybciej grillują się z kurczaka.

  • 30 min

Składniki:

  • • 4 małe piersi z kurczaka
    • 10 pomidorków koktajlowych
    • 1 cukinia
    • 1 papryka zielona
    • 1 papryka czerwona
    • oliwa do posmarowania
    Marynata
    • 1/2 szklanki oliwy
    • 4 łyżeczki ostrej musztardy
    • sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Drobiowe szaszłyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szaszłyki z kurczaka, papryki i pomidorków 1. • Połączyć wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszając.
    • Filet z kurczaka pokroić na małe kawałki ok. 2x2 cm i zamarynować na kilka godzin lub na noc.
    • Cukinię pokroić w grubsze plastry, a plastry na połówki.
    • Paprykę obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki wielkości cukinii.
    • Na drewniane patyczki nabijać mięso kurczaka na przemian z warzywami, do wykończenia składników.
    • Posmarować gotowe szaszłyki oliwą.
    • Położyć na tacce aluminiowej na rozgrzany grill i usmażyć z każdej strony.

Porady

Składniki na 10 sztuk szaszłyków.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować