SZASZŁYKI Z GRILA Z SURÓWKĄ

4.49 (160 ocen)

  • 60 min

Sezon grillowy czas zacząć.

  • 60 min

Składniki:

  • MARYNATA DO MIĘSA (ilość ,,na oko,,)
    olej, sól
    papryka ostra, majeranek

    ORAZ:
    podwójna pierś kurczaka
    3 kolorowe małe papryki
    10 pieczarek
    2 cebule

    SURÓWKA:
    pół główki sałaty lodowej
    pół ogórka zielonego długiego
    pęczek szczypiorku
    olej wymieszany z sokiem z cytryny
    sól, pieprz

    Ponad to - patyczki do szaszłyków ;)
Wystaw ocenę:

4.49 (160 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dania główne Szaszłyki

Szaszłyki z grila z surówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy na kąski, marynujemy w oleju i przyprawach. Warzywa kroimy na kawałki.
  • 2. Na patyczki nadziewamy poszczególne składniki według własnych upodobań.
  • 3. Grillujemy na rozpalonym grillu (najlepiej na tacce).
  • 4. SURÓWKA:
    Sałatę kroimy na kawałki, szczypiorek siekamy a ogórki kroimy w półplasterki. Całość doprawiamy solą i pieprzem, zalewamy mieszanką oleju i soku z cytryny, Mieszamy przed samym podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować