Szaszłyki w panierce

4.48 (149 ocen)

  • 45 min

Potrawa łatwa i smaczna, a do tego inna od wszystkich;)

  • 45 min

Składniki:

  • Podwójny filet z kurczaka
    1 duża papryka
    Marynowane cebulki
    Marynowane pieczarki
    bułka tarta
    4 jajka
    szczypta przyprawy ziarenka smaku
    szczypta soli
    1/4 szkl mąki
    1/4 szkl wody
    olej
Wystaw ocenę:

4.48 (149 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Szaszłyki w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta z kurczaka i paprykę pokroić w kostkę, pieczarki przekroić na pół. Składniki te ponabijać na wykałaczki w dowolnej kolejności np. cebulka, pieczarka, filet, papryka , powtarzając te partie jedna po drugiej aż do zapełnienia miejsca na wykałaczce. W dużej misce wymieszać jajka, szczyptę soli, szczyptę przyprawy, mąkę, wodę i 1/4 szkl bułki tartej. Konsystencja powinna być gęsta, jeżeli nie jest należy dodać większą ilość mąki i bułki tartej. Następnie należy obtoczyć szaszłyki w bułce tartej i usmażyć na oleju.

Porady

Do szaszłyków można podawać różne sosy i dipy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować