Szaszłyki pikantne

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Szaszłyki można dopiekać na grillu....

  • Łatwy

Składniki:

  • - wieprzowina gulaszowa (pokrojona w kostkę, dość dużą): 50 dekagramów
    - papryka (czerwona,świeża): 1 sztuka
    - cebula (pokrojona w ćwiartki): 2 sztuki
    - przyprawa do kebaba: 1 łyżka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - papryka ostra: 1 szczypta
    - oliwa: 3 łyżki

Szaszłyki pikantne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić.
  • 2. 1 łyżkę oliwy wymieszać z przyprawą, solą, pieprzem, papryką. Zaprawić mięso, odstawić do lodówki na 2 godziny, przemieszać co jakiś czas.
  • 3. Paprykę oczyścić, pokroić w kostkę. Cebulę obrać pokroić w ćwiartki. Na patyki do szaszłyków nabijać mięso, cebule i paprykę.
  • 4. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, obsmażyć szaszłyki z każdej strony . Zmniejszyć płomień pod patelnią i dopiec..

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy