Szaszłyki na grilla

4.51 (188 ocen)

Pogoda dopisuje, no więc odpalamy grilla :) pozostaje jeszcze powiadomić wszystkich, że to już najwyższa pora aby się spotkać :)

Składniki:

  • 1 większa polędwica wieprzowa
    1 pierś z kurczaka
    2 kiełbaski polskie wędzone na surowo
    200 g boczku wędzonego
    2 – 3 cebule
    2 mniejsze papryki kolorowe
    150 g małych pieczarek
    gotowa przyprawa do grilla
Wystaw ocenę:

4.51 (188 ocen)

Zobacz również:

Szaszłyki Przystawki

Szaszłyki na grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na samym początku proponuję zamoczyć w zimnej wodzie patyczki do szaszłyków aby łatwiej było na nie nadziewać i aby były odporniejsze na dym i ew. płomień z paleniska.

    Mięsa pokroić na kawałki podobnej wielkości, posypać przyprawami, spryskać olejem i odstawić na 15 minut.
    Cebulę pokroić w krążki, inne produkty na kawałki pasujące wielkością do pozostałych.
    Wszystkie składniki na przemian nadziewać na wymoczone patyczki.
    Posypać z wierzchu przyprawą do grilla i spryskać lekko olejem, zwłaszcza części warzywne.
    Wstawić na ruszt paleniska i pozostaje tylko pilnować aby się za bardzo nie zjarało :)

    Smacznego grillowania :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować