Szaszłyki na grilla

4.5 (175 ocen)

  • 10 min

Moje wspomnienie lata. Szaszłyki na wakacyjnego grilla z kurczakiem, boczkiem i warzywami.

  • 10 min

Składniki:

  • * 2 filety z kurczaka
    * 6 plastrów boczku wędzonego ( pokroić w mniejsze plastry)
    * papryka zielona
    * cebula
    * przyprawa do kurczaka lub przyprawa gyros
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szaszłyki Gyros

Szaszłyki na grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka pokroić na kawałki o średnicy 4 cm, posypać przyprawą do gyrosa i zawinąć w małe plasterki boczku, paprykę pokroić w grubsze plastry oraz cebulę pokroić w krążki. Nadziewać kolejno kurczaka z boczkiem cebulę oraz dwa plasterki papryki. Smażyć na grillu około 10 - 15 min

Porady

Szaszłyki można również sporządzić w piekarniku

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować