szaszłyki indycze

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 40 min

idealne danie na lato, lekkie szybkie :)

  • 2 godz. 40 min

Składniki:

  • Składniki

    300g piersi z indyka
    Mix sałat Fit&Easy

    marynata

    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    1 łyżeczka tymianku
    3 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka przyprawy do szaszłyków
    pieprz czerwony

    Sos Vinaigrette malinowy

    Olej bio Monini 100ml
    wino czerwone wytrawne 200ml
    300g malin mrożonych lub 200g konfitury z malin
    Sól
    pieprz
    cukier
    sok z 1 cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szaszłyki indycze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. wykonanie
    Marynata Pierś z indyka pokroić na kawałki 2cm na 2cm, które wkładamy do marynaty i pozostawiamy na około 2 godziny w chłodnym miejscu. Następnie nakładamy na patyczki do szaszłyków i pieczemy w kombiwarze w 180 stopni około 15-20 minut.
    Sos

    Do garnka wlewamy wino, wkładamy maliny (250 g) gotujemy do zredukowania, studzimy następnie rozdrabniamy blenderem. Do tak przygotowanej bazy dodajemy maliny (pozostałe 50 g), olej bio, sok z cytrynki. Mieszamy doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.
    Na talerzu układamy mix sałat, szaszłyki, i sos.

    wszystkie składniki dokładnie wymieszać
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować