Szaszłyki Haliny

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Średni

Pyszne szaszłyki grillowane.

  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • - pieczarki małe: 60 dekagramów
    - papryka zielona: 3 sztuki
    - mięso mielone wieprzowe: 70 dekagramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - przyprawa do mięsa mielonego: 1 łyżeczka
    - mielony czosnek: 1 łyżka
    - sól do smaku: 3 szczypty
    - pieprz do smaku: 3 szczypty
    - oliwa: 3 łyżki
    - patyczki do szaszłyków: 5 sztuk

Szaszłyki haliny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki przetrzeć wilgotną ściereczką. Odciąć nóżki. Paprykę umyć, wydrążyć gniazda nasienne. Pokroić w duże kwadraty. Do mięsa mielonego dodać jajko, przyprawę do mięsa mielonego, czosnek mielony. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wyrobić mięso, gdy będzie za rzadkie dodać 2 łyżki bułki tartej. Formować małe kuleczki z mięsa. Na patyczki do szaszłyków nakładamy kuleczki mięsa, pieczarki, paprykę, kuleczki mięsa. Szaszłyki posmarować oliwą. Grillować z wszystkich stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy