Szaszłyki drobiowo-warzywne z nutą mięty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś opłukać, osuszyć, pokroić w grubą kostkę i przełożyć do miski. Do mięsa dodać drobno posiekane liście mięty i przemieszać. Dołożyć musztardę, koncentrat pomidorowy, oliwę, sól i ziołową przyprawę do grilla - wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Miskę z mięsem odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin.
2.Po wyjęciu mięsa z lodówki przygotować warzywa. Cebulkę odcedzić z zalewy. Bakłażana i obie papryki umyć, oczyścić i pokroić - paprykę w kostkę bakłażana w plasterki i półplasterki. Wszystkie składniki przełożyć do miseczki, oprószyć solą i ziołową przyprawą. Odstawić na kilka minut.
3.Na patyczki nadziewać na przemian mięso i warzywa. Szaszłyki ułożyć na tacce. Grillować równomiernie ze wszystkich stron.
Komentarze