Szaszłyki drobiowo-warzywne z nutą mięty

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Kolorowe, pachnące i dietetyczne – idealne na popołudniowego grilla.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 500 g piersi z kurczaka,
    1 nieduży bakłażan lub cukinia,
    1 czerwona papryka,
    1 żółta papryka,
    3 łyżki marynowanej cebulki,
    przyprawa ziołowa do grillowanego mięsa,
    sól
    Marynata:
    3 łyżeczki musztardy sarebskiej,
    1 czubata łyżeczka koncentratu pomidorowego,
    2 łyżki oliwy,
    9 – 10 liści mięty,
    sól,
    przyprawa ziołowa do grillowanego mięsa,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szaszłyki

Szaszłyki drobiowo-warzywne z nutą mięty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0du4kj3 1. Pierś opłukać, osuszyć, pokroić w grubą kostkę i przełożyć do miski. Do mięsa dodać drobno posiekane liście mięty i przemieszać. Dołożyć musztardę, koncentrat pomidorowy, oliwę, sól i ziołową przyprawę do grilla - wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Miskę z mięsem odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin.
  • image-1dyiumt 2. Po wyjęciu mięsa z lodówki przygotować warzywa. Cebulkę odcedzić z zalewy. Bakłażana i obie papryki umyć, oczyścić i pokroić - paprykę w kostkę bakłażana w plasterki i półplasterki. Wszystkie składniki przełożyć do miseczki, oprószyć solą i ziołową przyprawą. Odstawić na kilka minut.
  • image-1xsmu2u 3. Na patyczki nadziewać na przemian mięso i warzywa. Szaszłyki ułożyć na tacce. Grillować równomiernie ze wszystkich stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marynata Mięta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Marynowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować