Szaszłyki drobiowo-warzywne na zielono

0 (0 ocen)

Lekkie i smaczne, z papryka, cukinia, pieczarkami, cebula i kurczakiem.

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
    1 papryka zielona
    1 mała cukinia
    4 pieczarki
    2 mniejsze cebule
    2 łyżki przyprawy włoskiej

    marynata do mięsa:
    3 łyżki oliwy lub oleju
    1 łyżka miodu płynnego
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka musztardy
    sól i pieprz do smaku

Szaszłyki drobiowo-warzywne na zielono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi kurczaka kroimy na kawałki 2-3 cm. Marynujemy 3 godziny w lodówce w mieszance oliwy, miodu, przeciśniętym czosnku, musztardzie i soli, pieprzu.
  • 2. Paprykę kroimy w kwadraty (mniej więcej wielkości mięsa), cukinię w pół księżyce, pieczarki w większe paski, cebulę w plastry.
  • 3. Na patyczki do szaszłyków nabijamy: mięso, cukinię, pieczarkę, paprykę, cebulę (1 plaster na szaszłyka). Posypujemy przyprawą włoską i grillujemy z dwóch stron. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy