Banalnie proste, a bardzo smaczne. Nie może ich zabraknąć na żadnym grillu. Z powodzeniem możemy je też przygotować na patelni grillowej- przypomną ciepły, grillowy sezon.
Składniki:
Na około 12 sztuk:
-1 duża podwójna pierś z kurczaka
-1 duża cukinia
-1 papryka czerwona
-1 papryka żółta
-4 duże pieczarki
-4 duże cebule
Marynata:
-2 łyżki sosu sojowego
-3 łyżki przyprawy do grilla
-7 łyżek oliwy z oliwek
1.Kurczaka myjemy, oczyszczamy, osuszamy na papierowym ręczniku i kroimy w dużą kostkę. Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Wrzucamy kurczaka, dokładnie nacieramy każdą część i wkładamy na noc do lodówki.
2.Cukinię kroimy w grubą kostkę. Paprykę i pieczarki w dość duże plastry, cebulę w pióra. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy kolejno: cukinię, pieczarkę, kurczaka, paprykę żółtą, cebulę, paprykę czerwoną, kurczaka, cukinię, cebulę.
Komentarze