Szaszłyki

5 (148 ocen)

Proste i szybkie danie. Podajemy z ulubionym sosem i np.z frytkami

Składniki:

  • 50 dkg piersi z kurczaka
    30 dkg wędzonego boczku
    1 większa czerwona papryka
    4-5 średnich cebul


    Marynata do mięsa:
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 dość czubata łyżka musztardy rosyjskiej
    2 -3 ząbki czosnku - obrane

Wystaw ocenę:

5 (148 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne Szaszłyki

Szaszłyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi kroimy w średnią kostkę, wkładam do miski i dodajemy składniki marynaty. Mieszamy zwijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na od 3 do 5 godz ( można też na całą noc)
  • 2. Boczek kroimy w kostkę, cebulę obieramy i kroimy na "6", papryke myjemy i kroimy w grubsza kostkę.
  • 3. Na patyczek nabijamy : cebulę, 3 kawałki papryki , 2 kawałki kurczaka, 3 kawałki boczku itd.
    Smażymy na patelni grillowej ok 30 min - co jakiś czas obracając szaszłyki
  • 4. Podajemy np. z frytkami i sosem czosnkowym. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Turecka Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować