Szaszłyki

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Nie może ich zabraknąć na grillu.

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cukinia zielona młoda , niezbyt duża: 2 sztuki
    - żółta papryka: 1 sztuka
    - pomidorek koktailowy: 0.5 kilograma
    - cebula - mała: 5 sztuk
    - polędwiczka wieprzowa: 0.6 kilograma
    - ulubione przyprawy do mięsa: 1 łyżka
    - przyprawa do szaszłyków z grilla: 2 łyżki

Szaszłyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w kostkę. Zalać marynatą. Ja marynatę robię z przyprawy do mięs i kilku łyżek oliwy, mieszam to razem i marynatą zalewam mięso, następnie wszystko razem trzeba wymieszać i odstawić do lodówki najlepiej na kilka godzin.
  • 2. Warzywa umyć. Cukinię i cebulę pokroić w plasterki. Paprykę pokroić w kawałki. Pomidorki przekroić na pół.
  • 3. Na patyki od szaszłyków nadziewać kolejno cukinia, mięso, pomidor, papryka, cebula.
  • 4. Szaszłyki przyprawić przyprawą do szaszłyków i grillować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy