Szaszłyk z szynki i warzyw z piekarnika

4.5 (167 ocen)

  • 60 min

Szaszłyki podaję z ziemniakami pieczonymi również w piekarniku.

  • 60 min

Składniki:

  • około 0,5-0,7 kg szynki

    2 czerwone papryki

    2 cebule

    4 ogórki korniszone

    przyprawa do mięsa


    szklanka oleju

    4 ząbki czosnku

    1 łyżeczka ostrej papryki

    2 łyżki przyprawy grillowej


    2 liście laurowe

    4 ziarenka ziela angielskiego


    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szynki

Szaszłyk z szynki i warzyw z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Mięso umyj i pokrój w większą kostkę natrzyj przyprawą do mięs .

    2.Paprykę pokrój w kostkę ,ogórki i cebulę w plastry , włóż do mięsa,zalej wszystko marynatą przygotowaną z oleju,posiekanego czosnku i pozostałych przypraw ,przykryj i pozostaw na parę godzin.

    3.Na patyczki szaszłykowe nabijaj na przemian mięso i warzywa,układaj na blaszce wyłożonej pergaminem ,wlej marynatę i piecz w piekarniku przez około godz..Podczas pieczenia szaszłyki obracamy i polewamy tłuszczem.

Porady

Jeżeli chcemy uniknąć długiego pieczenia,możemy mięso wcześniej prodsmażyć na patelni.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Szynka Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować