Szaszłyczki drobiowe ze śliwką na sałacie

0 (0 ocen)

Smaczna i szybka przekąska na przyjęcie lub wizytę niespodziewanych gości.

Składniki:

  • pół opakowania mixu sałat z sałatą rzymską
    pojedynczy filet z piersi kurczaka
    10 śliwek suszonych
    8 pomidorków koktajlowych
    mała cebula
    10 dag sera żółtego
    przyprawa do gyrosa
    sos: 3 łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżki wody
    łyżka miodu
    łyżka soku z cytryny
    zioła prowansalskie
    3 łyżki oleju do smażenia

Szaszłyczki drobiowe ze śliwką na sałacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z piersi umyj,osusz i pokrój na wąskie paseczki. Oprósz przyprawą do gyrosa i podsmaż na oleju. Paski mięsa razem ze śliwkami zepnij wykałaczką tworząc małe szaszłyki.
  • 2. Cebulę pokrój w półplasterki, a ser w niedużą kostkę. Kapustę umyj, osusz. Rozłóż na talerzu a na niej szaszłyczki. Posyp umytymi pomidorkami, serem i cebulą.
  • 3. Wszystkie składniki na sos połącz i polej nim sałatkę. Przed podaniem wszystko razem wymieszaj.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy