Szarpańce drobiowe z bakłażanem i koperkiem

4.5 (188 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Krojone kotlety z kurczaka z pysznymi dodatkami.

  • 40 min

Składniki:

  • duża podwójna pierś kurczaka
    pęczek koperku
    pół małego bakłażana
    3 łyżki mąki
    2 jajka
    sól, pieprz

    bułka tarta do obtoczenia, olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Jajko

Szarpańce drobiowe z bakłażanem i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kurczaka pokroić w małą kostkę i włożyć do miski. Bakłażana pokroić w jeszcze mniejsze kawałki (kostkę) i połączyć z mięsem. Dodać do tego posiekany koperek, jajka i mąkę. Doprawić solą i pieprzem i wyrobić jednolitą masę.
  • 2. Z tak przygotowanej masy formować kotlety (nie będzie ona bardzo zwarta). Każdy kotlet obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju, potem na wolnym ogniu często przewracając na drugą stronę.

Porady

Podawać np. z ziemniakami i mizerią.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Jajka Koper Kurczak Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_03-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować