Szarlotkowe pierogi

0 (0 ocen)

Często przygotowuję pierogi na obiad.Mój mały jest wielkim fanem ale tylko tych na słodko.Są pyszne a najlepiej smakują z domową bitą śmietaną.

Składniki:

  • Składniki :
    500g mąki,
    1 jajko,
    1 łyżeczka soli,
    1 szklanka ciepłej wody.

    Składniki mus :
    6 jabłek,
    1 łyżka masła,
    cynamon
    Przygotowanie mus :
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Szarlotkowe pierogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Przygotowanie :

    Mąkę wysyp na stolnicę. Zrób wgłębienie w środku, wbij jajko dodaj wodę i sól. Ugnieć wszystkie składniki tak aby ciasto było sprężyste. Zawiń ciasto w folię do żywności i zostaw na 20 minut.



    W rondelku rozpuść mało i wrzuć pokrojone w kostkę jabłka i cynamon. Duś 15 minut co jakiś czas mieszając.

    Przygotowanie pierogi :

    Ciasto rozwałkuj na bardzo cienki płat. Wytnij koła przy pomocy szklanki lub foremki. Na środku krążka ułóż mus z jabłek i sklej pierożka. Gotuj w osolonym wrzątku przez 3-4 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować