Szarlotka z wiórkami kokosowymi

4.47 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszne i tanie ciasto, które w mig znika z talerza.

Składniki:

  • Ciasto: 3,5 szkl. mąki
    ● 2/3 szkl. cukru pudru
    ● kostka margaryny
    ● 5 żółtek
    ● łyżeczka proszku do pieczenia
    ● cukier waniliowy
    Pianka kokosowa:
    ● 5 białek
    ● 2/3 szkl. cukru
    ● 10 dag wiórków kokosowych
    Oraz: 1 kg jabłek
    ● cynamon
    ● tłuszcz
Wystaw ocenę:

4.47 (199 ocen)

Zobacz również:

Szarlotka Desery Pianka

Szarlotka z wiórkami kokosowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: mąkę przesiewamy z proszkiem i siekamy z margaryną. Dodajemy resztę składników i zagniatamy ciasto. Wykładamy na natłuszczoną tortownicę (śr. 25 cm).
  • 2. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, odciskamy sok. Wykładamy na ciasto i posypujemy cynamonem. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 °C.
  • 3. Pianka: białka ubijamy, dodając cukier i wiórki. Wykładamy na ciasto. Pieczemy ok. 45 minut w 180 °C. Wyjmujemy i studzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować