Szarlotka z kaszki kukurydzianej

0 (0 ocen)

  • 5 min

Zdrowy szybki deserek dla wielbicieli szarlotki. Deser lub pyszne śniadanie dla dzieci

  • 5 min

Składniki:


  • 1/2 litra mleko,
    kaszka kukurydziana,
    cukier,
    4 szt jabłka,
    2 łyżeczki cynamonu

Szarlotka z kaszki kukurydzianej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko zagotowujemy z cukrem do smaku . Wsypujemy kaszkę kukurydziana i gotujemy aż zgęstnieje. Wlewamy do miseczek zostawiamy do wystygnięcia. Następnie wyciągamy z miseczki i układamy na talerzu .
  • 2. Jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę .Podsmażamy z cukrem i cynamonem . Dusimy ok 10 min . Ciepłe jabłka układamy dookoła kaszki . Podajemy .

Komentarze

Podobne przepisy