Szarlotka z galaretką na herbatnikach

4.98 (197 ocen)

  • 30 min

Przepyszna szarlotka , która nie wymaga pieczenia!

  • 30 min

Składniki:

  • ( na formę keksową )

    - jabłka - ok. 500-600 g
    - cukier puder - 3/4 szklanki
    - margaryna - 100 g
    - żółtko ( duże ) - 1 szt
    - galaretka agrestowa - 2 op
    - herbatniki - 10 szt
Wystaw ocenę:

4.98 (197 ocen)

Zobacz również:

Szarlotka Desery Galaretki

Szarlotka z galaretką na herbatnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na kawałeczki.

    Smażymy z odrobiną wody przez ok. 10 minut.

    Odstawiamy z ognia i wsypujemy 1 galaretkę.

    Dokładnie mieszamy i studzimy.

    Margarynę ucieramy z żółtkiem i cukrem na gładki puch.

    Dodajemy masę jabłkową i delikatnie mieszamy do połączenia składników.

    Na dnie foremki układamy herbatniki.

    Wylewamy na nie masę jabłkową i wkładamy do lodówki.

    Drugą galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki wody.

    Studzimy.

    Wylewamy na ciasto jabłkowe.

    Odstawiamy do stężenia.

Porady

Żółty kolor SAM wychodzi po połączeniu zielonej galaretki z żółtkami i jabłkami. Udekorowałam pokrojonymi jabłuszkami :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować