SZARLOTKA Z BUDYNIEM

0 (0 ocen)

Ciasto proste, smaczne i nie może się nie udać :)

Składniki:

  • CIASTO:
    3 szkl. mąki
    1 szkl. cukru
    1 margaryna
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 jajko

    3/4 l mleka
    kilka jabłek
    2 budynie śmietankowe

Szarlotka z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść cisto. Podzielić na dwie części i rozwałkować. Jednym plackiem wyłożyć dno dużej blachy.
    Jabłka obrać, pokroić na cząstki i wyłożyć na ciasto.
    Budynie ugotować w 3/4 l mleka ( można dodać do nich cukier), po czym wylać na jabłka i położyć następny placek.
    Piec ok. 50 min.

Porady

Jabłka można zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posypać cynamonem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy