Szarlotka z budyniem

0 (0 ocen)

Pieczenie sprawia mi wiele radości .Jeszcze więcej satysfakcji daję mi patrzenie na osoby które z przyjemnością jedzą to co przygotuję.

Składniki:

  • Składniki :
    2kg jabłek
    ciasto:
    50 dag mąki
    25 dag masła
    szklanka cukru
    2jaja
    1żółtko
    1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
    Masa budyniowa:
    2 budynie waniliowe
    3/4 l wody
    szklanka cukru

Szarlotka z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie : Posiekać mąkę z miękkim masłem , dodać resztę składników , zagnieść ciasto. 3/4 ciasta wylepić tortownicę o średnicy 28cm Na cieście ułożyć obrane i pokrojone na cząstki jabłka .Na wodzie ugotować budyń z cukrem .Gorący wyłożyć na owoce i równomiernie rozprowadzić .Resztą ciasta pokryć wierzch szarlotki .Ciasto piec w temp 180st 50-60 min . Posypać cukrem pudrem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy