Szarlotka z białym serem bez jajek

4.49 (192 ocen)

Niebiańsko pyszna szarlotka bez dodatku jajek... Zawsze znika w mgnieniu oka.

Składniki:

  • Ciasto:
    25 dag mąki,
    15 dag margaryny,
    5 dag smalcu,
    szczypta soli,
    1 łyżeczka octu jabłkowego,
    2 łyżki cukru.

    Nadzienie:
    25 dag półtłustego twarogu,
    budyń waniliowy,
    2 łyżki cu
    kru pudru,
    5 jabłek, 2 łyżki cukru pudru.
Wystaw ocenę:

4.49 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery

Szarlotka z białym serem bez jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze składników zagnieść kruche ciasto. Zawinąć w folię alumniową i włożyć na 20 min do lodówki. Następnie podzielić na pół, jedną część wylepić na dno tortownicy o śr. 24cm, tworząc rant. Nakłuć widelcem.
  • 2. Twaróg zmielić, utrzeć z cukrem i łyżką proszku budyniowego.
  • 3. Jabłka obrać, pokroić w kosteczkę, zmieszać z cukrem pudrem i resztą budyniu.
  • 4. Jabłka wyłożyć na ciasto, rozsmarować masę serową. Przykryć resztą ciasta, nakłuć widelcem. Piec ok. godz w temp. 180-200st. Przed podaniem posypać pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować