Szarlotka w cieście krucho makowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Szybkie ciasto na każdą okazję nieco urozmajcone przez dodanie maku.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    4 szklanki mąki pszennej
    5 żółtek
    20 dag margaryny
    cukier waniliowy
    szklanka cukru
    3 łyzki kwaśnej śmietany
    łyżeczka proszku do pieczenia
    3 lyżki suchego maku
    Jabłka:
    2 kg jabłek
    cukier do smaku

Szarlotka w cieście krucho makowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Suche składniki wymieszać ze soba dodać do nich żółtka i smietanę. Wyrobic ciasto.Podzielić ciasto na 2 rowne części. Jednom wyłożyć spud ciasta.
    Jabłka obrać zetrzeć na tarce o grubych oczkach dodaćcukier do smaku. Jabłka wyłożyc na ciasto przykryć 2 częściom ciasta. Piec ok 40 min w tem. 180 C.

Komentarze

Podobne przepisy