Szarlotka pod cynamonową pianką

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smakowita szarlotka z jabłkami ukrytymi pod cynamonową pianą z białek.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - jabłka*: 4 sztuki
    - białka: 2 sztuki
    - cukier: 0.5 szklanki
    - cynamon,: 2 łyżeczki
    - Ciasto: 1 sztuka
    - Mąka pszenna typ 450: 1 szklanka
    - cukier: 0.5 szklanki
    - jajka cale: 2 sztuki
    - margaryna roztopiona 1/2 kostki: 125 gramów
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Szarlotka pod cynamonową pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO;

    Białka ubijamy na sztywną pianę .Margaryne roztapiamy i studzimy. Szykujemy torotwnice o średnicy 25 cm .Do białek wsypujemy cukier . Pod koniec ubijania dodajemy zółtka a następnie mąkę z proszkiem do pieczenia. Przelewamy do formy.
    Jabłka obieramy i kroimy w plasterki.
    Układamy na cieście.


    PIANA:
    Białka ubijamy na sztywno ,wsypujemy cukier i dalej ubijamy.
    Pod koniec wsypujemy cynamon i mieszamy delikatnie za pomocą łyżki.


    Wstawiamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i pieczemy 35-40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować