11. SZARLOTKA NA CIEŚCIE FRANCUSKIM

4.5 (153 ocen)

  • 20 min

Szybka, łatwa, pyszna :)

  • 20 min

Składniki:

  • 6 płatów ciasta francuskiego
    2 kg jabłek
    pół szklanki bułki tartej
    cukier w ilości według smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Szarlotka Jabłecznik Desery

11. szarlotka na cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać, zetrzeć na grubej tarce i poddusić aż będą miękkie. Zdjąć z ognia, doprawic cukrem i zagęścić bułką tartą.
  • 2. Płaty ciasta francuskiego rozwałkować tak aby trzy zajmowały cały spód blachy a kolejne trzy cały wierzch.
  • 3. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Na to położyć trzy plastry ciasta, na to jabłka, na to resztę plastrów. Piec do zrumienienia ciasta około 40 minut w 200 stopniach.

Porady

Gotowe ciasto najlepiej schłodzić parę godzin w lodówce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować