Szarlotka, bez jaj!

4.5 (156 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Ciasto jest bardzo zdrowe. Ma bardzo mało cukru i nie zawiera jaj. Smakuje całej mojej rodzinie.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • -2 szklanki kaszy manny
    -1 szklanka mąki tortowej
    -1 szklanka mąki krupczatki
    -1 szklanka cukru kryształu
    -3 łyżeczki proszku do pieczenia
    -2,5 kg jabłek
    -150 g masła
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Jabłecznik Desery

Szarlotka, bez jaj! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie sypkie składniki mieszamy w misce.
  • 2. Jabłka ze skórką ścieramy na tarce o dużych ,,oczkach". Dodajemy 3 łyżki cukru i 2 łyżeczki cynamonu.
  • 3. Sypkie składniki dzielimy na 3 części , starte jabłka na połowę. Na blachę wyłożoną papierem wykładamy pierwszą część sypkich produktów a na nie kładziemy połowę startych jabłek. Następnie sypiemy warstwę sypką a na to resztę jabłek, które przykrywamy 3 częścią proszku. Na wierzch kładziemy wiórki masła.
  • 4. Piec w temp. 180 stopni przez 60 min.

Porady

Ciasto wkładać do nagrzanego piekarnika.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować