1.Z podanych składników zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce.Jabłka obrać,pokroić na mniejsze kawałki.Przełożyć do garnka i na małym ogniu gotować aż będą miękkie i rozlecą się.Pod koniec gotowania dodać kisiel(smak według gustu ja użyłam brzoskwiniowy i pół cytrynowego)i mieszać do rozprowadzenia.
2.Białka ubić na sztywno,dodać cukier i mieszać do całkowitego rozpuszczenia cukru.Dodać kisiel i delikatnie zamieszać.
3/4 ciasta wygnieść spód blaszki,nakłuwamy widelcem tak aby ciasto równomiernie rosło.Ciasto należy podpiec w piekarniku około 10 minut.Następnie wyłożyć jabłka na podpieczony spód,na jabłka pianę.Resztę ciasta ścieramy na tarce o grubych oczkach i rozkładamy na pianie.Pieczemy w temperaturze 180' 1 godzinę.Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Komentarze