Deser z procentami

0 (0 ocen)

Chcesz przygotować coś wyjątkowego dla ukochanej osoby? Ten deser jest właśnie dla Ciebie.

Składniki:

  • -480ml szampana lub wina musującego,
    -3 łyżeczki żelatyny,
    -6 łyżek cukru pudru,
    -truskawki.

Deser z procentami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę wsypujemy do miseczki, zalewamy 80ml szampana pozostawiamy na 5 minut do napęcznienia i wkładamy na kilka sekund do mikrofalówki. Jeszcze ciepły płyn wyjmujemy, wsypujemy cukier puder i energicznie mieszamy.
    Wlewamy żelatynę do pozostałego szampana i mieszamy.
    Przelewamy do kieliszków i pozostawiamy do zastygnięcia.
    Smacznego :o)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy