1.Masa:
Ugotować budyń na mleku z cukrem. Po wystudzeniu zmiksować. Masło z margaryną utrzeć i stopniowo dodawać ostudzony budyń. Na koniec dodać kilka kropli aromatu.
2.Grubszy biszkopt przekroić wzdłuż na pół. Cieńszy biszkopt pokroić w pasy o szerokości odpowiedniej grubości ciasta (ma być 7 pasów). Jeden blat biszkoptu posmarować dżemem i cienką warstwą kremu. Na posmarowanym cieście ułożyć co drugi pasek (4 paski).
4.Na miejscach z kremem ułożyć pasy ciasta (3 paski), odstępy wypełnić masą, wyrównać nożem, na na wierzchu ułożyć drugi blat biszkoptu. Boki posmarować kremem.
5.Ciasto udekorować cukrem pudrem. Tworząc szachownicę.
6.Smacznego.
Porady
Ciasto można polać polewą czekoladową, a gdy polewa ostygnie narysować szachownicę i udekorować cukrem pudrem lub wiórkami kokosowymi.
Komentarze