syty kociołek z kluseczkami

4.5 (195 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Ta zupa gulaszowa to idealny obiad na chłodne dni. Zawiera wiele warzyw i mięso, dlatego jest bardzo pożywna. Każdy znajdzie w niej coś dla siebie.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg szynki wieprzowej
    czerwona papryka
    zielona papryka
    marchewka
    kawałek brokuła
    kawałek kalafiora
    3-4 łyżki mrożonego zielonego groszku
    cebula
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    sól, pieprz
    ostra i słodka papryka
    ziele angielskie
    liście laurowe
    2 łyżki oleju
    na kluseczki:
    1 jajko
    2-3 łyżki wody
    3-4 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Syty kociołek z kluseczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę zeszklić na oleju. Wrzucić pokrojone w kostkę mięso i obsmażyć. Zalać 3-4 szklankami wody, wrzucić ziele angielskie i liście laurowe. Dusić około 30 minut. Dodać pokrojone warzywa i groszek. Gotować do miękkości. Następnie przyprawić, dodać czosnek i przecier pomidorowy. Mąkę, wodę i jajko wymieszać. Wlać do zupy przecierając przez łyżkę cedzakową. Gotować do momentu aż kluseczki zgęstnieją.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować