Syrop z czarnej rzepy

4.4 (192 ocen)

  • 10 min

Jest to przepis wg receptury dr Jadwigi Górnickiej, wzmacniający wątrobę oraz polecany przy ogólnym wyczerpaniu.

  • 10 min

Składniki:

  • 4 średniej wielkości czarne rzepy
    3/4 szklanki cukru trzcinowego
Wystaw ocenę:

4.4 (192 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Syropy

Syrop z czarnej rzepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzepę obrać i pokroić w plastry.
  • 2. Przełożyć do słoika, zasypać cukrem.
  • 3. Odstawić na 24 godziny.
  • 4. Po tym czasie zlać sok.

Porady

Można go pić 3x dziennie po 1 łyżce. Przechowywać w lodówce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzepa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować