Syrop z cebuli i czosnku

4.5 (189 ocen)

  • 5 min

Nie dajmy się jesiennym dolegliwością – unikajmy przeziębień. Wzmocnijmy naszą odporność naturalnymi łatwo-dostępnymi składnikami. Można dodawać składniki tj. sok z cytryny, cukier zastąpić miodem.

  • 5 min

Składniki:

  • 2 główki cebuli
    4 ząbki czosnku
    ½ szkl. Cukru kryształ
    Słoik 0,5 l
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Syrop z cebuli i czosnku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule czosnek obrać, kroimy. Dajemy do słokika przesypując cukrem. Zakręcamy i odstawiamy. Trzymamy w temperaturze pokojowej po ok.2h możemy już pić syrop. Taki syrop nie tracąc swoich właściwość spożyć w ciągu 48h.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować